Det er 20. gang at Rhônevinfestivalenafholdes i 2023

De øvrige år har været en stor succes med mange udstillere og 200-250 vine på smagning hvert år. Interessen fra publikum har været fantastisk god med mere end 500 deltagere hvert år. Det viser, at Rhône er et særdeles populært vinområde blandt danskerne, fordi man både finder luksusvine og vine med et ekstraordinært godt forhold mellem pris og kvalitet.

Omtale fra Vinavisen.dk (uge 37 2019):

Til vinfestival i Avedøre
Vinen fra det sydfranske Rhône er populær. Hvor populær fremgik med al tydelighed under den netop afholdte udgave af Rhônefestivalen.
Det myldrede simpelt hen med vinglade besøgende - i alt cirka 550 danskere (og svenskere) lagde vejen forbi i løbet af de fem timer, festivalen varede.
Det var 16. år i træk, den løb af stabelen, hvilket gør den til en af Danmarks ældste vinfestivaler. Arrangøren er The Wine Company i samarbejde med Inter Rhône, og rammen var traditionen tro det store, stemningsfulde væksthus hos Dansk Vincenter i Avedøre, hvor vinløvet hang som et grønt tæppe over flasker, gæster og udstillere.
Også udenfor var der godt fyldt op ved bordene, hvor man kunne nyde vinene under en lun september-sol og med udsigt til vinmarkens næsten høstmodne drueklaser.

Finder nye vine på festivalen
VinAvisens udsendte fik en snak med et ægtepar, som deltog i festivalen for tredje gang:
- Vi har længe været glade for rødvin fra Rhône, men det bliver hurtigt lidt de samme vine, vi køber, lød det samstemmende fra parret.
- Her på festivalen finder vi altid nogle nye, spændende vine - denne gang har vi fx smagt nogle rigtig gode hvidvine fra Rhône, noget som vi ikke tidligere har gjort det så meget i.
På den anden side af standene var der stor travlhed men også tilfredshed:
- Vi er her for at vise, hvad vi kan inden for Rhône, og det fungerer godt her - vi har fået god respons fra de besøgende, lød det fra produktchef Frederik Kreutzer fra Otto Suenson Vin.
- Man kan også mærke, at der kommer rigtig mange folk, der i forvejen interesserer sig for Rhône-vin, som ved noget om vinen og stiller kloge spørgsmål - hvilket jo gør det sjovt for os at snakke med dem.
På festivalen kunne man supplere de mange vinøse oplevelser med smagsprøver på skønne oste og pølser fra Ostedelikatessens stand - og en kop kaffe fra Kalles Kaffe til at slutte af på.