Det er 15. gang at Rhônevinfestivalenafholdes i 2018

De øvrige år har været en stor succes med mange udstillere og 200-250 vine på smagning hvert år. Interessen fra publikum har været fantastisk god med mere end 700 deltagere hvert år. Det viser, at Rhône er et særdeles populært vinområde blandt danskerne, fordi man både finder luksusvine og vine med et ekstraordinært godt forhold mellem pris og kvalitet.

Omtale fra Vinavisen.dk (uge 38 2018):

Rhônevin under vinløvet
Vinmarkerne bugnede af modne blå druer, Solen skinnede, og snakken gik livligt, da årets udgave af Rhônevinfestivalen løb af stablen i Dansk Vincenter i Avedøre. Det er 15. gang, den populære festival - som arrangeres af Inter Rhône og The Wine Company - afholdes. Og som altid var der godt fyldt op af vinglade gæster - men plads og tid nok til en god snak med vinimportørerne bag standene.


Bordene bugnede af gode Rhônevine fra blandt andet Hermitage, Côte Rôtie og Châteauneuf du Pape, og faldt man for en eller flere af vinene, var der mulighed for på stedet at købe nogle flasker med hjem. Udbuddet af vine suppleredes med en fristende stand med oste og pølser, hvor der rundhåndet blev uddelt smagsprøver. Samtlige stande befandt sig i vinhusets store væksthus, hvor vinløv og druer hang tæt ned fra loftet.

 

Et perfekt udstillingssted
I alt atten vinimportører havde booket en stand på festivalen. Mange af dem var gengangere fra de foregående år, men nye var også kommet til - heriblandt Victoria Vine. Og Nana Wad, der er den ene af forretningens tre ejere, var begejstret for at deltage på festivalen:
- Det er ubetinget det bedste sted, jeg nogensinde har udstillet. Ofte står man som udstiller inden døre i en hal eller sal hele dagen, og man bliver simpelt hen så træt og udmattet.
- Her er der lys og luft og grønne omgivelser - og en uhøjtidelig stemning, som smitter af på gæsterne. Vin bør jo også ses i dagslys, og her trænger dagslyset ind fra alle side.
Nana Wad er ikke i tvivl om, at hun også er at finde bag en stand, når festivalen vender tilbage i 2019.