Det er 14. gang at Rhônevinfestivalenafholdes i 2017

 

De øvrige år har været en stor succes med 35 udstillere og mere end 300 vine på smagning hvert år. Interessen fra publikum har været fantastisk god med mere end 700 deltagere hvert år. Det viser, at Rhône er et særdeles populært vinområde blandt danskerne, fordi man både finder luksusvine og vine med et ekstraordinært godt forhold mellem pris og kvalitet.


Vinmagasinet:

Rhônevinfestival – en solstrålehistorie

Vorherre havde valgt at se i nåde til alle os vinøse fråsere, da vi 700-talligt troppede op til dette års Rhônevinfestival på Dansk Vincenter i Avedøre, og lod os begave med strålende solskin fra en smukt mørkeblå septemberhimmel og kaskader af positive vibes igennem en dejlig dag fuld af sanselige indtryk. Først og fremmest var der de godt 350 vine fra både den sydlige og nordlige del af den franske Rhône-dal, men frem for alt var der alle de glade vinelskere, som var mødt op for at indsnuse lidt af det, som gør vin til så vidunderligt et fænomen, nemlig den rare og joviale stemning, der uvægerligt opstår i kølvandet på de første 50-100 om end nok så seriøse smagsprøver. Vinmagasinet kunne fra sin stand registrere arrangørerne, Steen og Lars fra The Wine Company, powermingle sig rundt i vincenterets tidligere væksthus blandt rhônøse VIP’er og den blåtandede pøbel med stor rutine. Samme Wine Company løb også med trofæet for udstillingens bedste rødvin, La Combe des Fous 2005, Châteauneuf-du-Pape fra Domaine Clos Saint Jean til 375 kr. Bedste hvide blev Otto Suensons neuf, Domaine Côte de l’Ange 2005 til 179 kr. Særligt interesserede nød en châteauneuf-smagning af 10 stilmæssigt repræsentative vine, behørigt kommenteret af Michel Blanc, der var fløjet ind fra sin præsident-post i Neuf-syndikatet i dagens anledning.


Anmeldelse fra Vinavisen.dk:

Rhônefestivalen en stor succes

I lørdags løb årets store Rhônevinfestival af stabelen hos Dansk Vincenter i Avedøre, og over 700 vinelskere smagte sig gennem mere end 300 forskellige vine. Stemningen var som altid i top, og vejrguderne var bamhjertige – de lod det smukkeste solskin funkle i vinglassene, så de to arrangører, Steen H. Rasmussen og Lars Møller fra The Wine Company, kan ikke være andet end tilfredse.